Begin februari was het team te gast in Reade voor een training. Reade, het revalidatiecentrum in Amsterdam waar ons team mee verbonden is, begeleidt veel dwarslaesie patiënten in hun revalidatie. Wij kunnen veel leren van hun jarenlange ervaring en daarom werd er een workshop georganiseerd. Deze workshop werd gegeven door fysiotherapeut Jeroen en ervaringsdeskundige Reda.

De focus lag vooral op het assisteren tijdens het maken van transfers. Veel mensen met een dwarslaesie kunnen zichzelf in en uit hun rolstoel verplaatsen, maar een transfer naar bijvoorbeeld onze fiets kan in sommige gevallen lastig zijn. Tijdens de workshop hebben wij nieuwe kennis opgedaan over het assisteren tijdens transfers in en uit de berkelbike.

Daarnaast hebben we gesproken over en geoefend op het handelen in verschillende situaties, zoals hoe te handelen in het geval van nood. Jeroen gaf hierbij ook nog verschillende tips en tricks om dit makkelijker te maken. Wij hebben veel geleerd van de middag en hopen nu de mensen met een dwarslaesie zo goed mogelijk te kunnen helpen en ondersteunen.

Categorieën: nieuwsbrief Mei