Op 8 november heeft PULSE Racing goud gewonnen op de Cybathlon 2020 Global edition. Er moest een totaal van 3 rondes worden gereden door de atleet Sander Koomen. De eerste ronde werd niet zo snel gereden als verwacht. Na een kleine analyse van de data kwamen we er achter dat de instelling van de wahookickr niet op het metrische maten stelsel stonden. Er was in werkelijkheid 1,2 mijl gereden, wat overeenkomt met 1931 meter, een veel langere afstand dan de 1200 meter die moest worden afgelegd. Dit verklaarde naast de grote ronde tijd ook de vermoeidheid van de atleet. Na het opnieuw instellen van het matenstelsel en het uitrusten van de atleet kon ronde twee beginnen. De snelheid waarmee de atleet de ronde startte, was verbazingwekkend hoog. Tot iedereen zijn verbazing werd de tweede ronde gereden met een gemiddelde snelheid van 27 km/h, er werd een rondetijd van 2 minuten en 40 seconden neergezet. Ondanks dat er nog één ronde gereden moest worden waarin de atleet zijn tijd kon verbeteren, was iedereen al enthousiast over de neergezette tijd. Volgens de snelle berekeningen was dit een persoonlijk record. En er was nog steeds motivatie om een nog snellere tijd neer te zetten, dus werd er nog wat gesleuteld aan de fiets. De derde ronde ging van start, en werd wonderbaarlijk genoeg in precies dezelfde tijd gereden als ronde twee. 2 minuten en 40 seconden was dus onze snelste tijd. Een resultaat waar we allen heel tevreden mee waren, maar op dat moment konden we nog geen uitspraken doen over onze eindplek.

Het was afwachten tot 13 en 14 November, de dagen dat de live uitzending van de Cybathlon zou plaatsvinden. Het wachten werd beloond met de eerste plaats! ImperialBerkel uit Engeland volgde met een tijd van 2 minuten en 59 seconden. De derde plek werd bemachtigd door team Cleveland uit Amerika, die er 3 minuten en 13 seconden over deden om de 1200 meter af te leggen.