Dit jaar bestaat PULSE V uit 12 studenten. Het is een diverse groep master- en bachelorstudenten met als studierichting Bewegingswetenschappen, Geneeskunde en Gezondheid en Leven.  De diversiteit van PULSE V maakt dat we elkaar als groep goed kunnen aanvullen waar nodig.

Het Management Departement wordt dit jaar vertegenwoordigd door twee doelgerichte studenten, de team manager en deputy manager. Als het gezicht van het team zijn zij samen eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden en vervullen zij de rol als eerste contactpersoon. Netwerken speelt een belangrijke rol binnen het Management Departement als ook het hele team bijsturen en belangrijke beslissingen maken.  Verder houdt het Management Department zich veel bezig met bellen, mailen en het voorbereiden van meetings. Meer informatie over de verschillende departments zijn te vinden op pulseracing.nl.

Susan Donker

Ik ben Susan Donker en zit in mijn tweede jaar van de bachelor Geneeskunde. In de toekomst wil ik mensen beter maken, maar vooral hun kwaliteit van leven verbeteren. Het is inspirerend om te zien hoeveel plezier en geluk de atleten uit de training halen.

Emma Klever

Ik ben bij PULSE Racing gegaan, omdat ik wilde zien wat er eigenlijk mogelijk is als we de theorie van de menselijke bewegingswetenschappen toepassen in de praktijk. Als deputy manager werk ik vaak samen met de teammanager om de zaken binnen en buiten het team in de hand te houden. Dat is leuk omdat je overzicht krijgt over het hele team. Het leukste aan de trainingen is dat onze sporters heel enthousiast en dankbaar zijn.

Het Operations Departement van dit jaar bestaat uit drie toegewijde studenten die zich bezig houden met de social media, de promotie  van PULSE Racing en sponsor acquisitie. Maar ook het schrijven van de nieuwsbrief, het regelen van events behoort tot de bezigheden en er wordt nagedacht over hoe de bekendheid van PULSE kan worden vergroot.

Renske Flach

PULSE Racing heeft mij de mogelijkheid gegeven meer praktische ervaring op te doen. Alles wat ik tot nu toe geleerd heb in bewegingswetenschappen is meer samenhangend geworden. De ervaring om te werken binnen een organisatie met zo’n goed doel en inspirerende atleten, motiveert mij. Hierdoor heb ik een duidelijker beeld gekregen van de doelen waarvoor ik mijn kennis in de toekomst wil gebruiken.

Hannah van der Pas

Met een bachelor in Fysiotherapie geeft het geven van trainingen aan de sporters mij veel energie en is het een mooie manier om de dingen die ik geleerd heb toe te passen in de praktijk. Daarnaast ben ik ook bij de afdeling Operations gaan werken waar ik voornamelijk verantwoordelijk ben voor de social media. Een doel voor dit jaar Operations is om groter te worden op social media en meer gezien te worden, wat een mooie uitdaging is!

Anne van der Tuin

Als nieuwe aanwinst van het PULSE Racing Team kijk ik er naar uit om veel te leren over (het trainen van) de atleten en werk ik graag samen om de persoonlijke doelen van de atleten te bereiken. Verder kan ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Gezondheid en Leven gebruiken om te kijken naar een breed spectrum aan factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Ik kijk er erg naar uit om het komende jaar samen met team operations de ontwikkelingen van het PULSE Racing te verkondigen in de nieuwsbrief en iedereen op de hoogte te houden van onze activiteiten!

Het Human Power Department kent dit jaar 7 enthousiaste studenten die verantwoordelijk zijn voor de trainingen van de atleten inclusief het maken van de trainingsschema’s. Hierbij hoort het optimaliseren van de trainingen zodat het maximale uit de atleet kan worden gehaald. Ook wordt er onderzoek gedaan naar het gebruik van FES in relatie tot SCI patiënten. Ook wordt er m.b.v. software verbeteringen aan de Berkelbike aangebracht.

Madalina Riurean

Voor een fysiotherapeut en een Human Movement Sciences research master student is PULSE Racing de perfecte plek om alle kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan, toe te passen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om te werken met deze geweldige atleten en verbeteringen te zien van hun prestaties en algehele kwaliteit van leven!

Delara Burcak

Als trainer bij PULSE Racing geniet ik ervan om persoonlijke trainingsschema’s op te stellen en de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan zo goed mogelijk in te zetten. Het geeft mij erg veel voldoening om te zien dat de atleten zichzelf na elke training mentaal en fysiek verbeteren.  Dit inspireert me op vele manieren! En daarnaast is het Human Power Departement gewoon de beste groep van PULSE Racing ;).

Fabienne de Boer

PULSE is een uitdagende kans waarin ik samen met deze geweldige groep trainers en atleten onderzoek doe naar het beste type trainingsprogramma per atleet. Een leuke en inspirerende ervaring waarbij we allemaal zeer betrokken zijn bij de progressie van elke atleet!

Clara Lopes

Ik heb functionele elektrische stimulatie (FES) ervaren in de fysiotherapiepraktijk, vooral als aanvulling op de neurologische revalidatie. PULSE Racing gebruikt echter niet alleen FES vanwege de revalidatievoordelen, maar ook om atleten te trainen en hun doelen te bereiken. Voor mij is het geweldig om onze atleten de mogelijkheid te geven om met FES te trainen en met onze fiets deel te nemen aan wedstrijden. Ik vind het werken met het team en de atleten erg verrijkend en ik hoop dat we met ons project ook andere mensen kunnen verrijken.

Wouter Marinus

PULSE Racing laat zien dat er veel te ontdekken valt buiten de collegezaal. Alles wat ik leer tijdens mijn bachelor Human Movement Sciences, vind ik terug in het veld, en dat maakt het zo spannend. Terwijl ik atleten de mogelijkheid geef om zich te verbeteren en plezier te hebben tijdens het trainen, leer ik veel van hen, wat mij energie geeft om nog meer te leren en te verbeteren.

Lisa van Bodegraven

Mijn studie(achtergrond) is de ideale combinatie voor PULSE Racing: Mijn brede kennis op het gebied van gezondheid die ik heb opgedaan tijdens mijn bachelor Gezondheid deel ik graag en met de vaardigheden die ik heb geleerd op de hogeschool voor lichamelijke opvoeding kan ik aan de slag met trainingsschema’s en het ondersteunen van sporters. Fantastisch om als trainer alles in de praktijk te kunnen brengen!

Alyssa Groeneveld

Als trainer zorg ik voor de veiligheid en de trainingsschema’s van de desbetreffende atleet. Samen kijken we naar de doelen en wensen van de atleet wat ik vervolgens uitwerk in een trainingsschema. Ik geniet enorm van het training geven omdat je ziet hoe de atleet vooruitgang boekt, je kan zien dat ze er plezier in hebben en natuurlijk ook voor de gezelligheid tijdens de training.