Meteen naar de inhoud

Workshop met studenten van Studiosi Mobilae

Op 20 mei verruilden 30 Groningse studenten van Bewegingswetenschappen hun laptop voor een interactieve middag met PULSE Racing. Het was een leerzame en enorm gezellige workshop!

De studenten die bij de workshop aanwezig waren zijn allemaal lid van Studiosi Mobilae. Studiosi Mobilae is de studievereniging voor (oud) studenten Bewegingswetenschappen te Groningen. De dag in Amsterdam begon met een presentatie waarin de missie van PULSE Racing werd aangestipt. Daarna werd de net opgedane kennis van de studenten getest aan de hand van een quiz.

De de studenten waren erg benieuwd naar een van de atleten die ook aanwezig was in het VU lab. Zelfs met net een twee uur durende training achter de rug was Peter, een van de atleten, nog altijd bereid om een demonstratie te geven op de Berkelbike. Tegelijkertijd werden alle vragen die de studenten hadden beantwoord. Er werd graag gebruik gemaakt van dit vragenmoment. Want zeg nou zelf, de beste manier om alles over sporten met een dwarslaesie te weten te komen is toch wel om het aan een atleet zelf te vragen. Niet alleen Peter kreeg aandacht. ook Jan, Peters’ hond in outfit viel in de smaak.

Een volgend onderdeel van de dag was het geven van een aantal workshops over onderwerpen met betrekking tot de Berkelbike. Zo gingen er workshops over hoe de Wahoo Kickr wordt gebruikt tijdens trainingen. Maar ook over het gebruik van de hartslag monitor, over veiligheid, bloeddruk en over het verlenen van eerste hulp. Tussen de workshops door was het lab op de VU een ideale plek om even alle informatie te verwerken en te relaxen met een kopje koffie erbij.

De workshops gaven een goed beeld van de trainingen bij PULSE Racing. Naast het feit dat PULSE Racing informatie gaf aan de studenten uit Groningen is PULSE Racing ook geïnspireerd door kritische en interessante vragen vanuit de studenten.

We eindigden de middag met een goed gesprek onder het genot van een stuk pizza. Het was fijn om te horen dat de workshop een succesvolle ervaring was en de studenten de energie waardeerden die we in de dag hadden gestopt. De workshop zou uiteraard nooit zo succesvol geweest zijn zonder zo’n nieuwsgierig publiek. PULSE Racing wil alle studenten die betrokken waren bij de workshop erg bedanken voor hun inzet. We hopen jullie snel weer te zien!