Meteen naar de inhoud

Maatschappelijke impact PULSE Racing

PULSE Racing laat mensen met een dwarslaesie weer fietsen door middel van hun eigen beenspieren. Iets dat van ongekende waarde is en zoveel kan betekenen voor iemand met een dwarslaesie. Graag nemen we jullie mee in de maatschappelijke impact van PULSE Racing, waar in VU magazine Terugblik recent een artikel over is geschreven.

Renske Flach

PULSE Racing is een multidisciplinair team waarbij mens en techniek samenkomen. Zo staan de studenten van PULSE Racing op vrijwillige basis klaar om een steentje bij te dragen aan onderzoek naar FES. Een van die studenten is Renske Flach, onze Chief Operations. Zo vertelt Renske dat de studenten zich inzetten om een klein beetje terug te geven wat de dwarsleten (atleten met een dwarslaesie),zo graag doen: bewegen! Want de atleten van PULSE Racing hadden vroeger allemaal een bijzonder actieve leefstijl waarin ze ook nog aan topsport deden. De wilskracht van de atleten om door te gaan motiveert en inspireert het hele team. Zo leren wij veel van de atleten, bijvoorbeeld wat doorzettingsvermogen inhoudt.

Het is fijn om te merken dat de dwarsleten écht iets hebben aan PULSE Racing. In VU magazine Terugblik werd dit mooi op de volgende manier beschreven:

Door de sterke focus op vitaliteit voelen onze dwarsleten die eigenlijk ook vrienden zijn geworden, zich zowel mentaal als fysiek fitter worden. Daarnaast is het ontzettend fijn dat ze wekelijks uit kunnen kijken naar trainingen zoals ze dat eerst ook deden.

Benieuwd naar het hele artikel? Via de link (VU Terugblik 2021 – Pagina 12 (publitas.com) lees je het hele bericht terug! En check ook gelijk even de video Pulse Racing | VU Concept Store | Change Your World op YouTube waarin Lisa van Bodegraven laat zien waar PULSE Racing allemaal bij betrokken is.