Meteen naar de inhoud

Een woord vanuit het management

Hoi! Ik ben Mariëlle en ik ben deputy manager van het PULSE Racing team 2017/2018: PULSE I! Samen met de team manager Ineke vormen wij dit jaar het management. Dit klinkt misschien professioneler dan dat het werkelijk is; kort gezegd zorgen wij ervoor dat PULSE draaiende blijft/op rolletjes loopt. Dat betekent dat onze takenpakket vooral bestaat uit regelen, mailen, bellen, vergaderen, contacten onderhouden binnen het team en daarbuiten en op zoek gaan naar nieuwe connecties en ideeën.

Timeline PULSE Racing

Mijn reden om te solliciteren voor PULSE was dat ik in oktober 2017 ben afgestudeerd van de bachelor Bewegingswetenschappen en dat ik tijdens mijn tussenjaar wel graag praktisch betrokken wilde blijven bij een universiteit. Het onderwerp van mijn scriptie was het toepassen van elektrostimulatie bij mensen met een dwarslaesie, dus dit project sloot perfect aan bij mijn kennis en wensen. In eerste instantie had ik geen voorkeur voor de functie die ik zou kunnen vervullen binnen PULSE, maar achteraf ben ik erg blij dat ik in het management terecht ben gekomen. Ik denk dat het als manager erg belangrijk is dat je achter de insteek van het project staat, en ik vind het tof dat het een van mijn taken is om deze enthousiasme over te brengen op anderen. Daarbij komt dat ik als manager, net als alle andere teamleden van PULSE, de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie kan toepassen in de praktijk, maar daarnaast zoveel andere vaardigheden op doe die ik anders was misgelopen. Zo leer ik nu hoe je het meest efficiënt een vergadering kunt houden, hoe je het best sollicitaties kunt afnemen, wat er allemaal bij komt kijken als je een stichting opricht, waar je op moet letten als je je in de media wilt uiten, welke houding het beste werkt als je wilt netwerken om nieuwe connecties aan te gaan, en ga zo maar door.

Het fijne aan een innovatief studententeam is dat je mag en zelfs een beetje moet dromen als het over de toekomst gaat. Wij als eerste generatie van PULSE Racing hebben de meest wilde plannen en ik ben heel benieuwd hoeveel de volgende teams daarvan gaan waarmaken. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden aan het laten sturen van mensen die geen armfunctie meer hebben, of het sneller en sportiever maken van de fiets zelf. Stiekem hoop ik zelfs dat de volgende teams aan de haal gaan met onze ideeën en ze nog veel verder uitbreiden met dingen waar wij niet eens aan gedacht hebben. Dat is tenslotte de insteek van een Dream Team.