PULSE Racing heeft een paper gepubliceerd
Meteen naar de inhoud

PULSE Racing heeft een paper gepubliceerd

IIn 2020 deed PULSE Racing mee aan een onderdeel van de Cybathlon; een internationale sportwedstrijd voor atleten met een beperking. We deden mee aan de wielerwedstrijd met functionele elektrostimulatie (FES), waar onze atleet Sander een afstand van 1200m moest afleggen en zijn beenspieren werden aangestuurd door middel van FES. Deze wedstrijd wonnen wij en daar zijn we enorm trots op!
De organisatie heeft ons destijds gevraagd om een wetenschappelijk artikel te schrijven over onze voorbereidingen, onze weg naar de Cybathlon en welke zaken we gedurende het proces hebben geleerd. Oude PULSE-leden Heleen Docter en Katja Podvinsek zijn hier de afgelopen jaren druk mee bezig geweest en dat heeft geleidt tot een super mooie publicatie! Je kan hem hier lezen.