Ik ben Mohammed Ackloufi, ik kom uit Almere en ik ben 40 jaar oud en een van de piloten bij PULSE Racing. Ik heb in 2002 een ongeluk gehad waardoor ik nu een dwarslaesie heb. Hierdoor zit ik vast in een rolstoel. Verder sport ik heel graag, dit heb ik ook altijd al gedaan.

Hoe ben je terechtgekomen bij PULSE Racing en het elektrisch fietsen?
Ik ben vanaf het begin van het fietsen met elektriciteit bij BerkelBike begonnen. Zodoende ben ik in contact gekomen met FES fietsen. Nadat ik in het begin bij BerkelBike als testpersoon in contact ben gekomen met FES fietsen, kwam ik bij een revalidatiecentrum waar ik weer het fietsen verder heb opgepakt. Bij het revalidatiecentrum begon ik ook weer te trainen. Hierdoor ben ik ook in contact gekomen met PULSE Racing. Medewerkers bij het revalidatiecentrum wisten dat ik graag fietste en beweeg en hadden het project PULSE Racing aan mij voorgesteld.

Waarom sprak het jou aan om mee te doen?
Het is heel simpel, denk ik, vanuit revalidatiecentrum wisten ze wat ik voor over heb om mijn benen te trainen. Ik doe het voor mijn benen: betere spierfuncties, beter uitziende benen en betere doorbloeding. De studenten hebben een project opgestart  en ik vind het hartstikke fijn om hier aan mee te doen.

Wat zijn je doelen met PULSE Racing?
Ik zou graag mee willen doen aan de Cybathlon 2020 in Zurich. Daar wil ik nu ook naartoe werken. Daarnaast vind ik het leuk om met PULSE Racing mee te doen, omdat ik het mooi vind dat studenten zich hier mee bezig houden. Hierdoor help ik de studenten, maar train ik ook nog mijn eigen benen.

Waarom doe je mee met PULSE Racing?
Het is simpel voor mij waarom ik met PULSE Racing meedoe: ik vind het hartstikke goed wat PULSE Racing doet. Studenten doen dit project op vrijwillige basis, hartstikke top! Ik vind het leuk om de studenten hiermee bezig te zien en dat ze zich inzetten om anderen te helpen.

Daarnaast is het ook mooi dat mijn beenspieren worden, sinds ik weer fiets op de FES-fiets. Ik train thuis op de fiets en regelmatig ook bij PULSE Racing. Ik merk absoluut vooruitgang. Wanneer ik in een rolstoel zit merk ik dat meer spieren heb en ik voel dat ik aan het werk ben geweest. Na het trainen merk ik dit ook echt aan mijn benen en zien ze er stevig uit. Mijn benen zien er nu beter uit door het trainen dan toen in het begin. Het trainen heeft dus hartstikke positief uitgepakt. Daar ben ik heel blij mee, en het kan alleen beter worden! Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen om hiermee bezig te zijn!

Categorieën: Nieuwsbrief Juni