BerkelBike is één van de belangrijkste partners van PULSE Racing en tevens de leverancier van onze wedstrijdfiets. Het Nederlandse bedrijf behoort momenteel tot de top van de producenten in fietsen met functionele elektrostimulatie (FES) ondersteuning voor consumentengebruik. Het is die missie van Berkelbike om ervoor te zorgen dat mindervalide mensen gezond en fit kunnen blijven. Op lange termijn hoopt Berkelbike het tekort aan beweging bij mensen met een aandoening te verhelpen via technische innovaties.

BerkelBike produceert de gelijknamige Berkelbike, een driewieler die speciaal is ontworpen voor mensen met een dwarslaesie. De fiets wordt aangedreven door de armen en benen van de bestuurder. De voortbeweging door middel van de armen vormt de primaire aandrijving en werkt hetzelfde als bij een normale handbike voor rolstoelgebruikers. De beweging van de benen wordt gerealiseerd door FES, waardoor mensen met een dwarslaesie hun benen weer actief kunnen bewegen. De BerkelBike kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is hierdoor geschikt als vervoersmiddel en trainingsapparatuur.

Voor een duidelijke uitleg over hoe FES precies werkt op een Berkelbike, kun je deze link volgen voor een mooi filmpje: https://berkelbike.nl/videos/functionele-elektrische-stimulatie/. Op deze site staan nog meer interessante video’s met ervaringen met en uitleg over de Berkelbike.

Categorieën: Nieuwsbrief Juni