Afgelopen maandag hebben we een workshop gehad van het bedrijf
Cefar Compex. Marco Maas verzorgde deze workshop. Cefar Compex verkoopt verschillende materialen, waaronder de compex apparatuur die wij ook gebruiken om de elektrostimulatie te verzorgen voor onze atleten.

 

Maar hoe voelt nu deze elektrostimulatie en wat zijn alle mogelijkheden om deze elektrostimulatie toe te dienen?
Marco Maas vertelde ons wat voor programma’s
de Compex Theta heeft en liet ons verschillende uitproberen.
Met zijn adviezen gaan we een nieuw trainingsschema
opstellen voor onze atleten.

 

Wat werd benadrukt is dat het heel belangrijk is om ook de bloedcirculatie van de spieren te beïnvloeden. Dit wordt gedaan middels een programma wat alleen een twitch veroorzaakt in de spieren in plaats van een contractie. Deze twitch zorgt ervoor dat de spieren worden aangespannen en daarna weer in hun originele lengte terug komen. Deze manier van stimuleren bevordert de bloedcirculatie van de spieren. Je wilt dus de elektrostimulatie zo toedienen dat je alleen een twitch van de spieren veroorzaakt. De compex zoekt zelf wat de minimale intensiteit en bandbreedte moet zijn van de impulsen en doet dit voor start van elk programma. Door de bloedcirculatie regelmatig elke dag te stimuleren, bevorder je de trainbaarheid, maar ook het herstel van de spieren na een training. Belangrijk is dus voordat je echt de elektrostimulatie gaat gebruiken om een contractie te veroorzaken en zo de spieren gaat trainen, eerst stimulatie toe te dienen om de bloedcirculatie te bevorderen.

Een interessante middag dus!