Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging volgend jaar en wil je werken binnen een gemotiveerd team van studenten? Meld je dan nu aan voor PULSE Racing IV en laat mensen met een dwarslaesie weer fietsen!

Ieder jaar zal een nieuw studententeam voortbouwen op het voorgaande team, met als doel FES-Cycling verder te ontwikkelen. Een prestatie leveren tijdens de Cybathlon in 2020 is hierbij het belangrijkste doel. Dit is een (inter)nationaal toernooi, waar onder andere mensen met een complete dwarslaesie strijden voor de hoogste snelheid op een mens aangedreven fiets. Mark Muhn was met zijn Team Cleveland van de Verenigde Staten winnaar van de Cybathlon 2016, maar dit willen wij graag gaan verslaan in 2020.

Geïnteresseerd in PULSE Racing?

PULSE Racing is niet zomaar een team. Het is het eerste dreamteam dat vanuit de Vrije Universiteit is gestart! Deelname geeft je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een team wat zijn grenzen blijft verleggen. Kennis kan in de praktijk worden toegepast, nieuwe ontwikkelingen worden ingezet, je leert werken met een specifieke doelgroep, vrienden worden er gemaakt & je laat je gelden in het juiste netwerk! En tegelijkertijd ook nog je studiepunten binnen halen! PULSE Racing III staat voor nieuwe uitdaging om uiteindelijk in mei 2020 te knallen op de Cybathlon.

De uitdagingen zitten enerzijds in het rekruteren en trainen van de beste atleten, het optimaal stimuleren van de spieren en het verbeteren van de fiets. Anderzijds houdt het team zich bezig met het organiseren van evenementen, het regelen van sponsoren en het promoten van het team.

Dus denk jij dat je onze atleten optimaal kunt trainen om een zo goed mogelijke prestatie te leveren tijdens het fietsen met elekrostimulatie? Of ben jij een topper op het gebied van management, PR of communicatie? Meld je dan NU aan voor PULSE Racing IV! Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@pulseracing.nl.

Geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje naar de onderstaande functies en zoek eens contact! Alle onderstaande functies zijn part-time en dus goed te combineren met je studie.

Globale omschrijving functies:

Team manager
Als Team Manager ben je verantwoordelijk voor het team. Jij zorgt dat alles rondom het team goed georganiseerd is. Je hebt hierbij ook contact met externe partijen die PULSE Racing kunnen helpen op verschillende niveaus ten aanzien van marketing, sponsoring, kennis en/of kunde. Samen met de Deputy Manager neem jij beslissingen namens het team.
Tijdsbeslag: 2-3 werkdagen

Deputy/Project manager
Als Deputy manager werk je nauw samen met de Team Manager. Hierbij ligt de focus meer op de communicatie binnen het team en de VU. Samen met de Team Manager zorg je voor de organisatie binnen het team en neem je beslissingen.
Tijdsbeslag: 2-3 werkdagen

Chief Human Power
Als Chief Human Power ben jij het hoofd van het Human Power Department. Dit wordt gevormd door het team van trainers en het team van propulsion. Jij bent de schakel die zorgt voor een optimale communicatie tussen de managers en teams. Daarnaast denk je mee in de processen die gaande zijn binnen human power department.
Tijdsbeslag: 2 werkdagen

Training
Als trainer ben je verantwoordelijkheid voor de conditie van de atleten. Samen met de andere trainers zorg jij voor een passend trainingsschema, voedingsschema, geef je trainingen aan de atleet en vergader je over de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast verricht je metingen om de conditie van de atleten te tracken en zorg jij uiteindelijk voor de lichamelijke verbeteringen.
Tijdsbeslag: 1-2 werkdagen

Propulsion
Als iemand van Propulsion focus jij meer op de Functionele Elektrostimulatie zelf. Hierbij probeer jij de optimale stimulatie te vinden en toe te dienen aan de atleet. Samen met de trainers zorg jij ook voor een optimale training op basis van passende stimulatie bij de atleet. Hierbij kijk je naar bijvoorbeeld de frequentie en timing van de stimulatie.
Tijdsbeslag: 1-2 werkdagen

Operations
Wanneer je deel uitmaakt van het operations department zorg jij voor alles omtrent PR, promotie, financiën en sponsoring. Daarnaast zorg je ervoor dat de social media platformen up to date blijven. Dit jaar zal weer erg in het thema staan van bekendheid creëren rondom het team, maar ook van het gebruik van Functionele Elektro Stimulatie. Ook sponsoring wordt dit jaar een belangrijk doel binnen het team. Het is een groot onderdeel, waardoor meerdere functies onder Operations te betreden valt.
Tijdsbeslag: 1-2 werkdagen

Engineering
Voor het eerst dit jaar gaan we ons bezig houden met de engineering rond de fiets. Als deel van het engineering department ben jij een technische student die kennis heeft over mechanica. Jij zorgt voor optimalisatie rondom de mechanische aspecten wat betreft de fiets. Er is hierin veel vrijheid, want wij staan maar al te graag open voor nieuwe ideeën.
Tijdsbeslag: 1-2 werkdagen

Research Analist
Graag willen we meer doen met alle data van de testen en trainingen van de atleten. Met een wetenschappelijke studie als achtergrond kunnen we hierbij veranderingen in opstellingen of materiaal onderzoeken, FES optimaliseren en de resultaten ons onze trainingen in beeld brengen. Er is hierin ook veel vrijheid voor nieuwe ideeën en innovatie.
Tijdbeslag: 1-2 werkdagen