Elk jaar zal een nieuw studententeam voortbouwen op het voorgaande team, met als doel FES-Cycling verder te ontwikkelen. Een prestatie leveren tijdens de Cybathlon in 2020 is hierbij het belangrijkste doel. Dit is een (inter)nationaal toernooi, waar onder anderen mensen met een complete dwarslaesie strijden om de hoogste snelheid op een mens aangedreven fiets. Mark Muhn was met zijn Team Cleveland van de Verenigde Staten winnaar van de Cybathlon 2016, maar dit willen wij graag gaan verslaan in 2020.

 

 

Geïnteresseerd in PULSE Racing?

Deelname in PULSE Racing zorgt ervoor dat je jouw kennis kunt toepassen in de praktijk, professioneel leert samenwerken binnen een studententeam en een bijdrage levert in de maatschappij. Neem deel aan PULSE III en zorg ervoor dat de naamsbekendheid van FES-Cycling wordt vergroot. Voor PULSE III is niet alleen het optimaliseren van de trainingen van atleten belangrijk, maar ook het optimaliseren van de fiets, organiseren van evenementen en het zoeken naar sponsors.

Zou je graag willen meewerken in een project als PULSE Racing houd dan onze nieuwsbrief en sociale media dan in de gaten!
Bezig met zoeken naar een onderwerp voor je afstudeeronderzoek? Ook hiervoor kun je in overleg met PULSE Racing mogelijke onderzoeksvragen bespreken.