Meteen naar de inhoud

Join our team!

Geïnteresseerd in PULSE Racing?

PULSE Racing is altijd opzoek naar enthousiaste sportievelingen die ons team willen komen versterken! Deelname geeft je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een team wat zijn grenzen blijft verleggen. Kennis kan in de praktijk worden toegepast, nieuwe ontwikkelingen worden ingezet, je leert werken met een specifieke doelgroep, vrienden worden er gemaakt & je laat je gelden in het juiste netwerk! En tegelijkertijd kan je ook nog  studiepunten binnen halen! De uitdagingen zitten enerzijds in het rekruteren en trainen van de beste atleten, het optimaal stimuleren van de spieren en het verbeteren van de fiets. Anderzijds houdt het team zich bezig met het organiseren van evenementen, het regelen van sponsoren en het promoten van het team.

Dus denk jij dat je onze atleten optimaal kunt trainen om een zo goed mogelijke prestatie te leveren tijdens het fietsen met elektrostimulatie? Of ben jij een topper op het gebied van management, PR of communicatie? Stuur dan je motivatie en cv naar info@pulseracing.nl. Neem vooral eens een kijkje naar de onderstaande functies en neem contact met ons op bij vragen. Alle onderstaande functies zijn parttime en daarom erg goed te combineren naast je studie. Tevens is er ook ruimte om je rol binnen het PULSE-team anders in te vullen dan onderstaand staat geschetst; erg veel is mogelijk.

Management Department

Als Teammanager ben je eindverantwoordelijke voor het hele team en werk je nauw samen met de deputy manager en chiefs. Je bent het gezicht van het team en de eerste contactpersoon voor alle externe contacten. Zo doe je veel aan netwerken en zorg je dat alle korte en lange termijn zaken genoeg aandacht krijgen. Het is belangrijk dat je open staat voor veel nieuwe ervaringen en dat je niet bang bent om te zeggen wat er gezegd moet worden. Ook is het belangrijk om jezelf sociaal op te stellen en dat je makkelijk op nieuwe mensen af stapt, want je zal naar veel belangrijke evenementen zoals openingen van ruimtes en presentaties van partners gaan. Verder ben je vrij om invulling te geven aan de functie en te doen wat jij denkt dat goed is voor het team.

De Deputy Manager van PULSE Racing werkt heel nauw samen met de Team Manager. Het is de verantwoordelijkheid van de Deputy Manager dat het team draaiende blijft. Dit betekent dat met ideeën komt om het team verder te helpen. Daarvoor zal je veel bezig zijn met dingen regelen (bellen/mailen/meetings) en beslissingen maken. Samen met de Team Manager ben je als ware ‘het gezicht’ van PULSE Racing. Als Deputy Manager ben het interne contactpersoon tussen het management en de rest van het team. Ook ben je het contactpersoon voor alle mensen die betrokken zijn bij de VU. Daarnaast dien je aanwezig te zijn (en te netwerken) op PULSE aangelegenheden.

Human Power Department

Als Chief Human Power begeleid je het Human Power Departement. Jij bent als het ware de “voorzitter” van het departement en stuurt de leden uit het departement aan. Daarbij houd je het overzicht over welke taken er op korte en lange termijn uitgevoerd moeten worden om de doelen van het Human Power Departement te halen. Concrete taken die je als Chief Human Power uitvoert zijn onder andere het voorbereiden en leiden van vergaderingen binnen het departement, contactpersoon zijn voor atleten en samen met de andere Chiefs en Management vergaderen over de algemene vorderingen van PULSE Racing.   

Als onderdeel van het trainingsteam ben jij verantwoordelijk voor de training van de atleten. Samen met de atleet en leden van propulsion een trainingsschema opstellen. Jouw taak is om de trainingen zo te optimaliseren, zodat je het maximale uit de atleet haalt en ervoor zorgt dat hij/zij steeds beter wordt. Daarnaast ben je tijdens de training ook verantwoordelijk voor de atleet zelf. Je moet ervoor zorgen dat de hartslag en de bloeddruk onder controle blijven en daarnaast moet je goed letten op de houding van de atleet en op de uitvoering van de fietsbewegingen. 

De tijd per week is afhankelijk van het aantal atleten. Je moet rekening houden met minimaal twee dagdelen per week voor het trainen van de atleet. Daarnaast moet je trainingsschema’s opstellen en houdt je overzicht over de voortgang van de atleten. De tijd die je hiervoor kwijt bent wisselt erg per week. 

Operations Department

De werkzaamheden als chief operations lopen zeer uiteen. Je houdt je onder andere bezig social media, promotie en sponsor acquisitie. Je denkt na over hoe je de bekendheid van PULSE kunt vergroten. Soms geef je presentaties, of woon je een presentatie bij. Communicatie met je teamleden, management en chief human power is ook een belangrijke taak. Tijdens een wekelijkse meeting worden de zaken van de week besproken, zodat iedereen up to date blijft over de gang van zaken in elk departement.

Als operations lid ben je verantwoordelijk voor hoe PULSE zich profileert naar buiten door middel van media. Je gaat je bezighouden met de grafische omgeving van PULSE racing. Denk hierbij aan de website, flyers, posters, etc. Daarnaast heb je een ondersteunende rol bij het zoeken naar sponsoring.

Research Department

Als onderdeel van het team propulsion ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van biomedische aspecten rondom het fietsen op de Berkelbike. Je doet onder andere onderzoek naar het gebruik van FES in relatie tot SCI patiënten, m.b.v. software analyseer en optimaliseert de FES parameters en denkt na over verbeteringen aan de Berkelbike. Dit gebeurt in nauw overleg met de trainers en de data-analist.

Als data-analist heb je affiniteit met SPSS en Matlab (bij voorkeur van een ander programma is dit ook mogelijk). Je gebruikt deze programma’s om data vanuit de trainingen te analyseren. Op basis van de analyse ga je samen met team Propulsion en team Training in overleg om eventuele conclusies te trekken en veranderingen aan te brengen in de trainingen. Met deze manier van training feedback zorg je ervoor dat een atleet zo goed mogelijk traint.