PULSE Racing bestaat momenteel uit 12 studenten van de bachelor Bewegingswetenschappen, Geneeskunde, Gezondheid en Leven en van de research masters Human Movement Sciences en Musculoskeletal Physiotherapy Sciences van de Vrije Universiteit Amsterdam. Iedereen uit het team geeft trainingen en het team is daarnaast onderverdeeld in verschillende functies.

De manager en de deputy manager zijn het gezicht van PULSE Racing en verantwoordelijk voor het team. De teammanager is de eerste contactpersoon voor externe contacten, waarbij de deputy manager vooral intern de communicatie in handen heeft.
De Human Power Department zorgt ervoor dat de technische aspecten rondom FES-Cycling, zoals stimulatiepatronen, innovaties op het gebied van FES en de toepassing hiervan in de gaten worden gehouden. Een deel van dit department is verantwoordelijk voor de indelingen van de trainingen, waardoor de atleten worden voorbereid op de Cybathlon en andere wedstrijden.
Team Operations is daarnaast verantwoordelijk voor de operationele zaken, zoals sponsoring, de nieuwsbrief, promotie en sociale media.
Het Research Department is ten slot bezig met het opzetten van een jaarlijks onderzoek, verzameling van data en het schrijven van een report. Op deze manier hoopt PULSE Racing elk jaar nieuwe stappen te zetten richting de gestelde doelen, te raadplegen onder het kopje over pulse racing.


Management Department

info@pulseracing.nl

Susan DonkerEmma Klever
Team ManagerDeputy Manager

Operations Department

operations@pulseracing.nl

Renske FlachHannah van der PasAnne van der Tuin
Chief OperationsOperationsOperations

Human Power Department

training@pulseracing.nl

Madalina RîureanAlyssa GroeneveldLisa BodegravenDilara Burcak
Chief Human PowerBuddy PeterBuddy MoBuddy jet
Wouter MarinusFabienne de BoerClara Lopes
TrainerTrainerTrainer

Research Department

Madalina Rîurean Alyssa GroeneveldRenske Flach
Chief ResearchResearchResearch