PULSE Racing bestaat momenteel uit 13 studenten. Allen studeren zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Bewegingswetenschappen, Geneeskunde, Gezondheid en Leven, Human Movement Sciences en Musculoskeletal Physiotherapy Sciences). Iedereen uit het team geeft trainingen en het team is daarnaast onderverdeeld in verschillende functies.

De manager en de deputy manager zijn het gezicht van PULSE Racing en verantwoordelijk voor het team. De teammanager is de eerste contactpersoon voor externe contacten, waarbij de deputy manager vooral intern de communicatie in handen heeft.
De Human Power Department zorgt ervoor dat de technische aspecten rondom FES-Cycling, zoals stimulatiepatronen, innovaties op het gebied van FES en de toepassing hiervan in de gaten worden gehouden. Een deel van dit department is verantwoordelijk voor de indelingen van de trainingen, waardoor de atleten worden voorbereid op de Cybathlon en andere wedstrijden.
Team Operations is daarnaast verantwoordelijk voor de operationele zaken, zoals sponsoring, de nieuwsbrief, promotie en sociale media.
Het Research Department is ten slot bezig met het opzetten van een jaarlijks onderzoek, verzameling van data en het schrijven van een report. Op deze manier hoopt PULSE Racing elk jaar nieuwe stappen te zetten richting de gestelde doelen, te raadplegen onder het kopje over pulse racing.


Management Department

info@pulseracing.nl

Jace
Sjoerd
Kristel

Operations Department

operations@pulseracing.nl

Anne
Maan
Suzan

Human Power Department

training@pulseracing.nl

Marieke
Renske

Research Department

engineering@pulseracing.nl

Kerstin
Floriaan
Tijn
Leon
Thomas