23 en 24 september 2022

Lyon Cyber Days

We kijken met een heel goed gevoel terug op de Lyon Cyber Days 2022. Tijdens deze dagen mochten we als Pulse Racing een conferentie bijwonen over de laatste ontwikkelingen binnen functionele elektro stimulatie (FES) en mochten onze atleten het opnemen tegen internationale teams tijdens een 100m, 200m en 500m race.

Naast het feit dat onze atleten een topprestatie hebben neergezet, hebben wij ook erg veel kunnen leren van de andere deelnemers én onderzoekers die aanwezig waren. Wat geweldig dat er zo veel onderzoek wordt gedaan naar elektro stimulatie en wat interessant om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen het veld!

19 maart 2022

Workshop voor Brusjesdag van de V.I.B.

Leden van de Vereniging in Beweging (V.I.B.) mogen op deze dag broertjes, zusjes, neven en nichten meenemen. Vanaf 10:15 kunnen zij inlopen en om 10:45 zal de eerste ronde van workshops van start gaan. In totaal zullen er 4 rondes plaatsvinden, zodat de groepen doordraaien.

Ook PULSE Racing heeft voor dit evenement een workshop georganiseerd. Hierin zal eerst worden uitgelegd en gepresenteerd wat een dwarslaesie, PULSE Racing en functionele elektrostimulatie (FES) nou precies inhoudt. Dan zal er een moment zijn dat men met de motorpoint pen gewerkt kan gaan worden. Dit is een methode om te ontdekken waar op de spieren de elektrodes nou het best geplakt kunnen worden. Hier zal namelijk de elektriciteit het best door de spier geleid worden. Daarna zal er een korte demonstratie worden gehouden op de Berkelbike, waar onze atleet Peter op traint en vragen van geïnteresseerde zal beantwoorden.

Locatie: Loopzaal MF-gebouw VU, van der boechorststraat 7, Amsterdam.


14 april 2022

Podcast opname met de Dwarsliggers

Deze dag zal een van onze atleten Mohammed Ackloufi, samen met ervaren PULSE-teamlid Alyssa Groeneveld een aflevering gaan maken met de Dwarsliggers. Dit zal plaatsvinden in ons eigen lab, waar normaal gesproken de trainingen en vergaderingen worden houden.
De Dwarsliggers is een Nederlandse podcast waar alles gaat over het jonge leven met een dwarslaesie. Dé podcast waarbij je het gevoel hebt dat je meeluistert met een gesprek van je buren in de achtertuin naast je. Eerdere onderwerpen die door hun zijn aangesneden zijn bijvoorbeeld hoe het is om te reizen met een dwarslaesie, hoe je in verwachting kan raken of WCMX Wheelchair motocross.

Dit keer zullen ze bij ons langskomen, om meer te weten te komen over het werk dat PULSE Racing doet. De podcast is te vinden via de volgende link: De Dwarsliggers | Podcast op Spotify


15 april 2022

Fase III onderzoek: asynchrone stimulatie quadriceps met de Splitter

Geïnteresseerd in ons onderzoek? Mail gerust naar info@pulseracing.nl


21 april 2022

Bedrijvenmarkt van Bewegingswetenschappen Amsterdam

In de laatste uurtjes van de (na)middag zal ons team op deze markt aanwezig zijn. De bedrijvenmarkt is onderdeel van de carrièreweek van de bachelor en master Bewegingswetenschappen. Op de bedrijvenmarkt krijgen studenten de kans om een rondje te maken langs alle bedrijven en organisaties die te maken hebben met het vakgebied. Hierbij krijgen studenten de kans om bedrijven vragen te stellen en te netwerken. Ook is deze dag belangrijk voor studenten omdat het een uitgelezen kans is om meer te weten te komen over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, de minors en masters van Bewegingswetenschappen.