Meteen naar de inhoud

Evenementen

16 en 17 september 2023 – Rapenburg Race & Dam tot Damloop

Rapenburg Race – Op zaterdag 16 september doen wij mee aan de Rapenburg Race. Dit is een zwemwedstrijd door de grachten van Leiden waarbij we geld ophalen voor dwarslaesie onderzoek. De Rapenburg Race wil onderzoek en innovatie steunen om de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Wil je ons steunen? Markeer 16 september dan in je agenda en kom ons dan aanmoedigen en laat een donatie achter via deze link. Tot 16 september!

Dam tot Damloop – Alsof dat nog niet genoeg is, doen we de dag na de Rapenburg Race nogmaals mee aan een sportwedstrijd, namelijk de Dam tot Damloop. Dit keer om geld op te halen voor ons eigen onderzoek naar Functionele Elektrostimulatie (FES). Met het ingezamelde geld willen we FES optimaliseren én toegankelijker maken. Dit doen we door FES te gebruiken op een fiets in ons lab en door naar congressen voor (revalidatiegeneeskunde en chirurgie) en patiëntenbijeenkomsten te gaan. Wil je ons steunen? Laat dan een donatie achter via deze link of kom ons aanmoedigen tijdens de Dam tot Damloop op zondag 17 september.

23 en 24 september 2022 – Lyon Cyber Days

We kijken met een heel goed gevoel terug op de Lyon Cyber Days 2022. Tijdens deze dagen mochten we als Pulse Racing een conferentie bijwonen over de laatste ontwikkelingen binnen functionele elektro stimulatie (FES) en mochten onze atleten het opnemen tegen internationale teams tijdens een 100m, 200m en 500m race.

Naast het feit dat onze atleten een topprestatie hebben neergezet, hebben wij ook erg veel kunnen leren van de andere deelnemers én onderzoekers die aanwezig waren. Wat geweldig dat er zo veel onderzoek wordt gedaan naar elektro stimulatie en wat interessant om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen het veld!

Workshop voor Brusjesdag van de V.I.B.

Leden van de Vereniging in Beweging (V.I.B.) mogen op deze dag broertjes, zusjes, neven en nichten meenemen. Vanaf 10:15 kunnen zij inlopen en om 10:45 zal de eerste ronde van workshops van start gaan. In totaal zullen er 4 rondes plaatsvinden, zodat de groepen doordraaien.

Ook PULSE Racing heeft voor dit evenement een workshop georganiseerd. Hierin zal eerst worden uitgelegd en gepresenteerd wat een dwarslaesie, PULSE Racing en functionele elektrostimulatie (FES) nou precies inhoudt. Dan zal er een moment zijn dat men met de motorpoint pen gewerkt kan gaan worden. Dit is een methode om te ontdekken waar op de spieren de elektrodes nou het best geplakt kunnen worden. Hier zal namelijk de elektriciteit het best door de spier geleid worden. Daarna zal er een korte demonstratie worden gehouden op de Berkelbike, waar onze atleet Peter op traint en vragen van geïnteresseerde zal beantwoorden.

Locatie: Loopzaal MF-gebouw VU, van der boechorststraat 7, Amsterdam.

14 april 2022 – Podcastopname met de Dwarsliggers

Deze dag zal een van onze atleten Mohammed Ackloufi, samen met ervaren PULSE-teamlid Alyssa Groeneveld een aflevering gaan maken met de Dwarsliggers. Dit zal plaatsvinden in ons eigen lab, waar normaal gesproken de trainingen en vergaderingen worden houden.
De Dwarsliggers is een Nederlandse podcast waar alles gaat over het jonge leven met een dwarslaesie. Dé podcast waarbij je het gevoel hebt dat je meeluistert met een gesprek van je buren in de achtertuin naast je. Eerdere onderwerpen die door hun zijn aangesneden zijn bijvoorbeeld hoe het is om te reizen met een dwarslaesie, hoe je in verwachting kan raken of WCMX Wheelchair motocross.

Dit keer zullen ze bij ons langskomen, om meer te weten te komen over het werk dat PULSE Racing doet. De podcast is te vinden via de volgende link: De Dwarsliggers | Podcast op Spotify

15 april 2022

Fase III onderzoek: asynchrone stimulatie quadriceps met de Splitter

Geïnteresseerd in ons onderzoek? Mail gerust naar info@pulseracing.nl

21 april 2022

Bedrijvenmarkt van Bewegingswetenschappen Amsterdam

In de laatste uurtjes van de (na)middag zal ons team op deze markt aanwezig zijn. De bedrijvenmarkt is onderdeel van de carrièreweek van de bachelor en master Bewegingswetenschappen. Op de bedrijvenmarkt krijgen studenten de kans om een rondje te maken langs alle bedrijven en organisaties die te maken hebben met het vakgebied. Hierbij krijgen studenten de kans om bedrijven vragen te stellen en te netwerken. Ook is deze dag belangrijk voor studenten omdat het een uitgelezen kans is om meer te weten te komen over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, de minors en masters van Bewegingswetenschappen.