PULSE Racing is altijd op zoek naar nieuwe atleten die nieuwsgierig zijn naar het gebruik van FES en gezamenlijk de uitdaging aan willen gaan. Op dit moment zijn er twee fanatieke atleten: Mohammed Ackloufi en Sander Koomen.

Sander Koomen

 

Mijn naam is Sander Koomen een geboren en getogen westfries. Na de basisschool en de MAVO ben ik de MTS-werktuigbouwkunde gaan doen, na deze met succes te hebben afgerond ben ik in 1993 op 20 jarige leeftijd begonnen met werken in de installatie techniek. Ik heb altijd veel aan sport gedaan, maar de focus lag altijd vooral op hardlopen en fietsen. Een half jaar later in mei 1994 ben ik tijdens een wielerkoers in de Haarlemmermeer gevallen en is er een rugwervel verschoven, met als gevolg een dwarslaesie op niveau TH7. Tot op heden heb ik weinig complicaties, maar ben wel huiverig voor decubitus, hierdoor ben ik in contact gekomen met Rik Berkelmans en zijn Berkelbike. Via de gemeente is er mij 1 toegewezen als sportvoorziening, ik tracht hier in ieder geval 3 keer in de week op de trainen.

 

Mohammed Ackloufi

 

Ik ben Mohammed Ackloufi, ik kom uit Almere en ben een van de piloten bij PULSE Racing. Ik heb in 2002 een ongeluk gehad waardoor ik nu een dwarslaesie heb op niveau TH7/8. Hiernaast ben ik altijd een liefhebber geweest van sport. Nadat ik in een rolstoel terecht ben gekomen heb deelgenomen aan de paralympische spelen aan de onderdelen roeien en skiën. In deze periode ben ik ook in contact gekomen met elektrostimulatie. Nadat ik als testpersoon bij het bedrijf van Rick Berkelman was gestart, startte ik ook met FES-fietsen in het revalidatiecentrum Reade. Omdat ik het FES-fietsen erg fijn vond heb ik dit verder ontwikkeld om zo mijn spieren te trainen en meer fit te worden. In 2018 ben ik via de therapeuten van Reade in contact gekomen met PULSE Racing. Ik vind het mooi om te zien dat studenten zich hier mee bezig houden, waardoor ik hier graag aan het project mee doe. Ik werk samen met de studenten aan de ontwikkeling van mijn benen en uiteindelijk een rol te kunnen spelen in de Cybathlon in 2020.