Meteen naar de inhoud

Atleten

Op dit moment trainen wij een zeer gemotiveerde atleet; Peter van Burk. PULSE Racing is altijd op zoek naar nieuwe atleten die nieuwsgierig zijn naar het gebruik van FES en gezamenlijk de uitdaging aan willen gaan. Mocht je geïnteresseerd zijn of meer informatie willen, neem dan vooral contact met ons op via het email-adres training@pulseracing.nl

Peter van Burk

Ik vind het erg leuk om met PULSE Racing te werken en ik heb er veel lol in!

Ik ben Peter, ik ben geboren en getogen Amsterdammer van 31 jaar oud. Voor mijn dwarslaesie deed ik extreem veel aan sport, zo’n 6 keer per week. Ik trainde veel voor triatlons. Na in 2019 aan een halve mee te hebben gedaan zou ik in 2020 voor een hele gaan. Daarnaast deed ik aan squash, tennis, golf, frisbee, karten en zeer fanatiek beachball. Zelfs had ik een sport bedacht genaamd Het spel.

In juni 2020 heb ik na een duik in het IJ een dwarslaesie opgelopen ter hoogte van mijn borstbeen (thoracale 4-5). Ik ben vrijwel al mijn gevoel verloren onder de laesie, bewegen lukt daar helemaal niet meer, spasmen en elektrostimulatie uitgezonderd. Sinds mijn dwarslaesie kan ik vrijwel alle sporten die ik deed niet meer uitvoeren. Ik ben nu al een tijdje de overgebleven mogelijkheden aan het uitproberen. 
Zitskiën, rolstoeltennis, handbiken (doe mee aan handbike challenge 2022), zwemmen, zitwaterskiën en natuurlijk fiets elektrostimulatie bij PULSE Racing zijn een aantal voorbeelden die goed bevielen. 

Tegen het eind van mijn revalidatie moest ik lang wachten op voorzieningen, die mij het werken weer mogelijk gingen maken en ik was op zoek naar dagbesteding. Toen ik via via bij PULSE Racing terecht kwam, was ik meteen enthousiast. 
De gezondheidsvoordelen van deze vorm van elektrostimulatie vind ik belangrijk, maar bovenal vind ik het erg fijn dat ik mijzelf weer echt in het zweet kan werken. Dit gaat een stuk lastiger op louter armbewegingen.
We hebben al bereikt dat ik een stuk langer op beenkracht kan fietsen en mijn PR op de Cybathlon afstand wordt met grote sprongen sneller. Staat nu op 5:08 over die  1200 meter.

Het lijkt mij enorm tof om met PULSE Racing de Cybathlon te winnen, , maar mijn belangrijkste doel is steeds fitter te worden. 
Ik heb veel plezier in het trainen bij PULSE Racing, het is een erg leuk team en ik wil jullie ontzettend bedanken voor alles!