Meteen naar de inhoud

Atleten

Op dit moment trainen wij twee zeer gemotiveerde atleten; Mohammed Ackloufi en Peter van Burk. PULSE Racing is altijd op zoek naar nieuwe atleten die nieuwsgierig zijn naar het gebruik van FES en gezamenlijk de uitdaging aan willen gaan. Mocht je geïnteresseerd zijn of meer informatie willen, neem dan vooral contact met ons op!

Mohammed Ackloufi

Ik ben Mohammed Ackloufi, ik kom uit Almere en ben een van de piloten bij PULSE Racing. Ik heb in 2002 een ongeluk gehad waardoor ik nu een dwarslaesie heb op niveau TH7/8.  Vanaf de navel naar beneden voel ik niks meer, alleen soms kan ik de warmte van mijn telefoon op mijn been voelen. De enige beweging die ik ervaar zijn mijn spasmes. Lang geleden waren deze wel eens zo sterk dat ik erdoor op mijn benen kon staan.

Hiernaast ben ik altijd een liefhebber geweest van sport. Voor het ongeluk liep ik elke dag hard, omdat ik anders niet kon slapen. Ook was ik een fanatieke kickbokser, skiër en roeier. Sporten is voor mij belangrijk omdat het goed is voor de hersenen en de motivatie. 

Nadat ik in een rolstoel terecht ben gekomen heb ik deelgenomen aan de paralympische spelen met de onderdelen roeien en skiën. Het was intens om hier voor te trainen, maar dat maakte het juist vet om te doen. Ik heb met roeien aan EK’s en WK’s meegedaan en op het WK heb ik zelfs goud mogen behalen. In de toekomst ben ik niet van plan meer deel te nemen aan de paralympische spelen, omdat ik nu graag nog alleen voor mijn plezier beweeg. 

In de periode van de paralympische spelen ben ik ook in contact gekomen met elektrostimulatie. Nadat ik als testpersoon bij het bedrijf van Rik Berkelmans was gestart, startte ik ook met FES-fietsen in het revalidatiecentrum Reade. Omdat ik het FES-fietsen erg fijn vond, heb ik dit verder ontwikkeld om zo mijn spieren te trainen en meer fit te worden. In 2018 ben ik via de therapeuten van Reade in contact gekomen met PULSE Racing. Ik ben graag bij PULSE Racing omdat het leuke studenten zijn en leuke gasten die me goed in FES begeleiden. Het is heel leerzaam en goed voor mijn lichaam. Mijn doel is om aan mijn spieren te blijven werken voor een betere doorbloeding. Ik ben vooral bij PULSE Racing voor de gezondheidsvoordelen die ik eruit haal. Ik heb altijd voor mijzelf getraind en PULSE Racing draagt hier goed aan bij met de juiste begeleiding. Ik hoop in de toekomst mijn benen goed te blijven trainen en mijn conditie op peil te houden.

Peter van Burk

Ik vind het erg leuk om met PULSE Racing te werken en ik heb er veel lol in! Ik ben Peter, ik ben geboren en getogen Amsterdammer van 31 jaar oud. Voor mijn dwarslaesie deed ik extreem veel aan sport, zo’n 6 keer per week. Ik trainde veel voor triatlons. Na in 2019 aan een halve mee te hebben gedaan zou ik in 2020 voor een hele gaan. Daarnaast deed ik aan squash, tennis, golf, frisbee, karten en zeer fanatiek beachball. Zelfs had ik een sport bedacht genaamd Het spel.

In juni 2020 heb ik na een duik in het IJ een dwarslaesie opgelopen ter hoogte van mijn borstbeen (thoracale 4-5). Ik ben vrijwel al mijn gevoel verloren onder de laesie, bewegen lukt daar helemaal niet meer, spasmen en elektrostimulatie uitgezonderd. Sinds mijn dwarslaesie kan ik vrijwel alle sporten die ik deed niet meer uitvoeren. Ik ben nu al een tijdje de overgebleven mogelijkheden aan het uitproberen. 
Zitskiën, rolstoeltennis, handbiken (doe mee aan handbike challenge 2022), zwemmen, zitwaterskiën en natuurlijk fiets elektrostimulatie bij PULSE Racing zijn een aantal voorbeelden die goed bevielen. 

Tegen het eind van mijn revalidatie moest ik lang wachten op voorzieningen, die mij het werken weer mogelijk gingen maken en ik was op zoek naar dagbesteding. Toen ik via via bij PULSE Racing terecht kwam, was ik meteen enthousiast. 
De gezondheidsvoordelen van deze vorm van elektrostimulatie vind ik belangrijk, maar bovenal vind ik het erg fijn dat ik mijzelf weer echt in het zweet kan werken. Dit gaat een stuk lastiger op louter armbewegingen.
We hebben al bereikt dat ik een stuk langer op beenkracht kan fietsen en mijn PR op de Cybathlon afstand wordt met grote sprongen sneller. Staat nu op 5:08 over die  1200 meter.

Het lijkt mij enorm tof om met PULSE Racing de Cybathlon te winnen, mocht ik als atleet gekozen worden, maar mijn belangrijkste doel is steeds fitter te worden. 
Ik heb veel plezier in het trainen bij PULSE Racing, het is een erg leuk team en ik wil jullie ontzettend bedanken voor alles!